Gewichtsconsulent,  Orthomoleculair Geneeskunde

Waarom lukt het niet om af te vallen?

Ik kan mij ergeren aan het gezegde “elke pondje gaat door het mondje”.  Hoewel dit wel deels waar is, gaat dit voorbij een aantal zeer belangrijke zaken. 

  • Het tast je zelfvertrouwen direct aan vooral als je wil afvallen
  • Hier wordt geen enkele rekening gehouden met jouw ervaringen en negatieve omstandigheden dat je mee maakt(e)
  • En daarbij is het een feit dat het lichaam uit balans is, anders was er geen overgewicht. 

Hoe kan het lichaam uit balans raken? In mijn ervaring is dit de vraag die wij moeten stellen.  Dat is het start punt van afvallen.  Op basis hiervan kan je een plan voor voeding en leefstijl opstellen om gezond en blijvend af te vallen. 

Een dieet is een pleister plakken, een leefstijl aanpassing is blijvend.  Dat wil niet zeggen dat het vanzelf gaat, er is werk aan de winkel, maar voor de lange duur. 

 

Hier zijn een aantal redenen die van toepassing kunnen zijn.

Als jij kort geleden of heel lang geleden een langdurige of zeer heftige stress situatie hebt mee gemaakt, kan het zijn dat je lichaam een “switch” heeft gemaakt en is blijven hangen in de manier dat jou lichaam hierop reageert.

Als in je lichaam er overtollige gifstoffen (toxiciteit) zit, en je lichaam heeft niet de juiste stoffen om dit te verwijderen (detox) zal het lichaam het vast houden. 

Denk hierbij aan het gebruiken van medicijnen,  plastic flesjes in de auto, aan het opwarmen van voeding met transparante folie in de magnetron, je schoonmaak middelen, je huidverzorgingsmiddelen. Uiteraard in onze voeding komt micro-plastic deeltjes steeds vaker voor.

Als je lichaam verzuurd is, dit houdt in een lage pH waarde, dan is vet het beste manier om je te beschermen.  En dus is je vet opslag een manier om je balans te houden in lichaam.  Ook hier geldt dat je niet voldoende nutrienten hebt om het uit je lichaam te krijgen. 

Als wij honger hebben, zijn het de hoeveelheid hormonen en soort dat bepaald wat wij willen eten. 

Als wij verzadigd zijn, is het een hormoon die ons lichaam dit vertelt. 

Dus als onze hormonen niet in balans zijn, zal het lichaam de verkeerde “drang” aangeven. 

Een balans in je hormonen is dus wel erg belangrijk. 

Deze mag niet ontbreken uit het lijstje waarom val ik niet af.

Ik wil heel arrogant stellen dat alle klachten hebben in essentie een emotionele oorsprong. 

Iets wat je zelf of dat door andere is gedaan, kan een behoorlijke impact hebben. 

Het is juist het ontdekken waar het vandaan komt dat het balans weer terug kan brengen, dat je lichaam zelf het overtollige kilo’s kan verwijderen. 

Wij mogen niet vergeten dat het simpelweg een gewoonte probleem kan zijn.

Een mooie vergelijking is, het hangt af welke wolf je eten geeft, die zal groeien.  Het gezonde of het ongezonde. 

En als je een ander aanpak neemt, kan je een ander uitkomst verwachten. 

Stap 1 = Bewustwording

 

Maak gebruik van de GRATIS e-Boek BEWUST om een start te maken om meer inzicht te krijgen in jou leefstijl, dit lijkt eenvoudig, maar is wetenschappelijk onderzocht, dat als je bewust wordt van iets wat je doet, kan dit heel veel positieve invloed hebben, ook op je gewicht! 

 

Neem de eerste stap, ik sta voor je klaar, samen is heel veel mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.  Geen verplichtingen. 

Heb jij hulp nodig bij je gewichtsbeheersing, neem contact op en START direct met een focus op gezond worden, met als bijwerking afvallen!!! Klik hier voor meer informatie over gewichtsbeheersing!