Algemeen,  Orthomoleculair Geneeskunde

TIJD

TIJD

"Het concept ‘tijd’ wordt dan snel veel groter dan alleen 24 uur per dag. "

Voor 2021 heb ik drie focus punten uitgekozen, Tijd, Persoonlijke Groei en Ontspanning om dit jaar in mij praktijk te focussen.  

Ik had niet het volle waarde van het concept tijd beseft.  Het jaar 2020 gaat voor vele in de boeken als een ‘bizarre jaar’.  Voor sommige (te veel helaas) een jaar van verlies van een bewoners, een kennis, vriend/vriendin, familie lid of geliefde. Dit kan natuurlijk komen door COVID-19 of andere oorzaken. Persoonlijk heb in de laatste dagen van 2020 drie personen verloren. Het start van 2021 was dan ook afscheidsdiensten, het definitief afsluiten van een tijdperk met deze personen.  Het concept ‘Tijd’ wordt dan snel veel groter dan alleen 24 uur per dag.

Ik had Tijd gekozen omdat ik weet hoe kostbaar dit voor ons allemaal is. Ik had niet het volle waarde ervan beseft tot mijn vader eind december overleed.  Het was zijn tijd, hij kon niet meer, daar is berusting in.

Maar wat mij vooral opviel was ons tijd samen. Hij woonde in Zuid-Afrika dus contact was natuurlijk al vele malen minder dan gewoon. Tijd van het verleden, tijd van nu het heden en toekomstige tijd, dat er niet meer is.
Hoe hebben wij de afgelopen 49 jaar met elkaar doorgebracht. Wij hebben samen met mijn broers foto’s, albums en ja hoor zelfs oude dia’s doorgespit.  A trip down memory lane.  Ik vermoed dat vele met mij, door het verlies dat COVID-19 voor gezorgd heeft,  dit zal herkennen.

Tijd ; De vragen die uiteraard naar boven komen in z’n situatie is; hebben wij het beste eruit gehaald, van ons tijd samen? Waar heb ik spijt van? Wat zou ik graag anders willen?  Achteraf als het tijd om is, kan je het niet meer anders doen. En dit maakt het thema TIJD zo actueel.

Stel dat wij dit vooraf kon bedenken hoe het eindstation of de relatie eruit zou zien.  Dit geld niet alleen voor relaties, maar voor alles wat wij doen met ons tijd. Denk aan persoonlijke doelen of zakelijke doelen. Jouw tijd en mijn tijd is kostbaar. Vaak hoor ik ´het is maar aanmodderen, het doorstaan van dit leven, het is niet anders’.  Hier heb ik moeite mee, dit is gewoon niet goed genoeg, toch. Het vraag stellen; Is dit echt wat ik met mijn tijd wil?, mag volgens mij veel vaker worden gesteld?

‘Aanmodderen in zijn essentie heeft direct en negatieve impact op je gezondheid, mentale veerkracht en fysiek energie.’

Oke, dit weten wij waarschijnlijk, en nu, wat doen wij met deze kennis? Wij staan nu …. en nu … en nu … aan het begin van tijd. Elk moment weer, mogen wij kiezen.

Wat wil jij ermee?

Vanuit een gezondheidsperspectief hebben wij een paar basis dingen echt nodig; slaap, ontspanning, beweging en voeding. De andere uren zijn specifieke keuzes dat invloed heeft op hoe wij leven. Dit kan heel bewust zijn of juist niet. 

Praktisch gezien is het eerste stap bewustwording van welke tijd je wanneer besteed.  

Durf jij dat uit te werken … I dare you … 🙂 try this en ik ben benieuwd wat jij ontdekt!

Geniet van wat je hebt!

Chat openen
1
Stel gerust je vraag ... go for it!
Scan de code
Hoi
Heb jij een vraag, laat het gerust weten...