Algemeen,  Complementaire Geneeskunde,  Orthomoleculair Geneeskunde,  Stoppen met Roken,  Voeding

Corona en Roken

Coronavirus & Roken

De afgelopen weken heel druk met Stoppen met Roken coaching. Dit is een zeer kwetsbare groep, want juist de Coronavirus focust zich juist op onze belangrijke longen.

Meer informatie hierover vindt je op

https://www.stichtingstopbewust.nl/stoppen-met-roken-coronavirus/

Laat je lichaam het strijd winnen ...

Ons immuunsysteem is heel bijzonder, het is in staat om oude en nieuwe pathogenen (virussen, bacterie, schimmels, parasieten) te doden. 

 

B-lymfocyten zijn de cellen van het immuunsysteem die antilichamen maken tegen binnendringende pathogenen zoals virussen. Ze vormen geheugencellen die dezelfde ziekteverwekker onthouden voor snellere productie van antilichamen bij toekomstige infecties. 

Kent ons lichaam het nieuwe
Coronavirus?  NEE.  

Als je immuunsysteem goed werkt en je geen uitzonderlijk belasting van je lichaam (al dus je gezondheid) hebt, zou het normaliter zo zijn dat je lichaam het strijd wint tegen een onbekende virus. 

Wij hebben allemaal nu de verantwoordelijkheid om zo gezond mogelijk te blijven. Dit heb je niet altijd in de hand, maar veel meer dan je denkt. Hieronder staat de basis elementen; 

Wat kan jij doen? Dit is essentieel voor een gezond lichaam; 

Slaap | Voldoende slaap is essentieel 

Ontspanning | Je immuunsysteem kan dan zijn werk doen.

Vocht | Zorg voor 1,5 L vocht per dag zodat je lichaam optimaal werkt en helpt bij ontgiften.

Voeding | Gevarieerd, eet van de regenboog, minimaal bewerkte of liefst rauw waar van toepassing. 

Beweging | Essentieel voor het lichaam om goed te werken door dat er positieve genen geactiveerd worden door de spieren. 

Stress | Stress gaat je immuunsysteem plat leggen, dat is het ‘OER’ regel.  (Want als je opgegeten gaat worden, is een immuunsysteem niet belangrijk toch). Dus verlaag je stress, dit is essentieel!!! 

Roken | Het spreekt voor zich, dat roken je lichaam belast door alle stoffen die niet natuurlijk zijn om binnen te krijgen. Alle vitaminen en en mineralen die je nodig heb om te herstellen, worden voor het opruimen gebruikt.  

Verhoog je kennis over vitaal blijven, wij zien nu hoe belangrijk het is! 

Take care!   

Chat openen
1
Stel gerust je vraag ... go for it!
Scan de code
Hoi
Heb jij een vraag, laat het gerust weten...