Orthomoleculair Geneeskunde

Summer Blues

“Het klopt niet! Er zijn zo veel positieve dingen in mijn leven, maar toch, ik voel mij niet blij. Ik voel niet het geluk. Hoe kan dit nou, wat is er aan de hand met me?”

Als je dit herkent, dan is er een groot kans dat je in een epigenetische verandering terecht bent gekomen.

Gaan even na of er in de afgelopen jaren ergens een behoorlijke stress periode is geweest. Dit kan letterlijk 1 – 20 jaar geleden zijn geweest, zij het fysiek, mentaal, emotioneel of een trauma.

Survival mode

In dat moment overleef je, en je komt er wel doorheen maar je lichaam gaat ook in “survival mode”. Het terugzetten van deze epigenetische stand gebeurt vaak niet van zelf. Er ontbreekt vaak aan o.a. “basis bouwstoffen”.

Je stress kan volledig weg zijn of zijn verwerkt voor je gevoel. Maar toch is er iets niet helemaal pluis.

Burnout is toch nog een taboe

Ons maatschappij verwacht van ons dat wij maar door blijven gaan. Burnout is toch nog een taboe, vooral om dit voor onszelf te herkennen. Het zijn de doorzetters die het vaak zwaar hebben, door toch ondanks alle “rode vlaggetjes” door te gaan.

Rode vlaggetjes

Een belangrijk symptoom hiervan is alles is goed, maar ik voel me niet tevreden of gelukkig. Terwijl ik daar absolute geen reden toe heb.

Het is wel zo dat vaak in de zomer, dit gevoel iets beter gaat omdat je dan een belangrijke Vitamine D boost krijgt van het zonnetje.

Een weg uit!

Maar er zijn wel degelijk stappen om te ondernemen om je lichaam weer te ondersteunen zodat het weer epigenetische een aantal aanpassingen kan maken, zodat het gelukkige situatie ook weer gelukkig aanvoelt. Een basis stap is het herstel van het Endorfine systeem.

Wacht niet langer, luister naar je lichaam, pak deze gelegenheid om meer informatie hierover te krijgen. Geen verplichting alleen inlichting!

Jij bent het waard om weer volledig geluk te ervaren!