Orthomoleculair Geneeskunde

Biologische voeding … is het echt gezonder?

Cambridge Journal meld over artikel in de British Journal of Nutrition over een resultaat van een meta-analyse onder biologisch en niet biologische groeten en fruit. 

Image bron: © PermacultureNews.org
Image bron: © PermacultureNews.org

Dit meta-analyse is uitgevoerd op 343 peer reviewed publicaties waaruit het volgende resultaat is gekomen.

Een significante verschil is gemeten in o.a. anti-oxidanten niveaus (b.v. polyphenolics), alsook meer beschikbare vitaminen en mineralen, minder pesticiden en een lager niveau van Cd (Cadmium) op biologische groenten en fruit. 

Nutriënten hebben een invloed op het verlagen van b.v. chronische aandoeningen.

Oke … en nu …

 

De vraag die wij onszelf moeten stellen is dit.

Is het de moeite waard om “mooie” groeten en fruit te hebben inruil voor ons gezondheid?
Als het allemaal niet uitmaakt, waarom zijn er 5,4 miljoen Nederlanders chronische ziek? Vele zullen wel zeggen … het zal niet alleen aan de voeding liggen …oke,  maar hoe anders zorgen wij ervoor dat in ons “hectische levens” je lichaam gezond blijft?  Simply said, als je lichaam niet voldoende “nutriënt bronnen” heeft om uit te putten, tja … dan zal het je uitputten … excuse the pun!

Er zijn natuurlijk zeker kanttekeningen, (waar niet als het over gezondheid gaat en een lichaam dat de wetenschap nog lang niet door heeft omdat het zo machtig mooi en complex is). Krijgen wij echt biologische voeding of worden we voor de gek gehouden enz.

Wil jij meer weten … ben je het met mij eens, of juist oneens, LET’S TALK, want alleen door communicatie zorgen wij allen voor een “gezonder” wereld.   😉

Groentjes 😉
Chantel Jones | CIB

LET’S TALK … neem gerust contact op!

BRON:

Higher antioxidant and lower cadmium concentrations and lower incidence of pesticide residues in organically grown crops: a systematic literature review and meta-analyses
Marcin Barański,Dominika Średnicka-Tober,Nikolaos Volakakis,Chris Seal,Roy Sanderson,Gavin B. Stewart,Charles Benbrook,Bruno Biavati,Emilia Markellou,Charilaos Giotis,Joanna Gromadzka-Ostrowska,Ewa Rembiałkowska,Krystyna Skwarło-Sońta,Raija Tahvonen,Dagmar Janovská,Urs Niggli,Philippe Nicot and Carlo Leifert (2014).
British Journal of Nutrition, Volume 112, Issue05, September 2014 pp 794-811

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?aid=9325471