MODULE 1 | BEWUSTWORDING

Dit is een 3,5 uur workshop met 30 dagen ondersteuning, dat de impact en gevolgen van onze gezondheidskeuzes helder weergeeft. Door deze kennis wordt  je bewuster van de mogelijkheden die ervoor zorgt dat jij meer energie hebt, mentaal helderheid ervaart, meer motivatie en inspiratie krijgt om effectief vitaal te worden.

Effectief Vitaal is een microtraining!

Microtraining is een didactische methodiek gebaseerd op onderzoeksbevindingen van diverse wetenschappers die hebben onderzocht dat men kennis het beste verwerft in kleine maar regelmatige stapjes. Het gaat uit van het principe dat de mens maar een beperkte hoeveelheid lesstof per keer kan begrijpen, verwerken en onthouden. Lees meer … 

IOM logo

Programma

De 3,5 uur workshop programma volgt drie leerdoelen:

Hoe zou het zijn als je kennis zou hebben over je lichaam dat ervoor zorgt dat jij efficiënter en vitaler kan zijn in je dagelijks leven, zij het persoonlijk of professioneel.
Wat zou het waard zijn als je kennis hebt om je lichaam nog beter te laten werken. Wat zou het waard zijn om veel voorkomende klachten van vermoeidheid, stress tot darmklachten te kunnen ontwijken of verbeteren door je keuzes die je maakt.
Als jij stappen kan ondernemen om je energie te verhogen, concentratie en geheugen te verbeteren door bewuster keuzes te maken, zou je dat doen?

Stress is een emotie toch? De westerse denkwijze bestempelt stress vaak als een psychische aandoening. Toch wil ik je in dit onderdeel bewust maken van de biochemische gevolgen van stress op je lichaam zij het psychisch, mentaal of lichamelijk. In Nederland heeft 8 miljoen (RIVM 2015) mensen één of meerdere chronische aandoening. Dit komt waarschijnlijk niet doordat de helft van de Nederlandse bevolking slechte genen hebben. Dus waar komt het wel vandaan? De meeste chronische aandoeningen bij mensen gaat vaak samen met een pittige gebeurtenis en/of zeer stressvolle periode in hun leven. Wat gebeurt er in je lichaam dat ertoe leidt dat er chronische klachten ontstaan? Dit leggen wij uit in dit onderdeel.

Belangrijker nog is wat kan je eraan doen om je stress goed te managen, rekening houden met het individu.

Een goede fundering van een gebouw is belangrijk. Dat houdt alles omhoog en stabiel. Een goede bestuur van een bedrijf zorgt dat het bedrijf continuïteit heeft en dat je de benodigde inkoop kan doen om verkoop te realiseren. En dat zorgt ervoor dat mensen banen hebben. En wanneer je bij het eigen lichaam komt is er een disconnectie van wat je gewend bent om te eten en te doen met wat je lichaam nodig heeft. De ‘gemakseconomie’ speelt daarbij een belangrijke rol. Tijd voor het plannen en voorbereiden van de essentie van je gezondheid is er nauwelijks.

Het lichaam kan alleen optimaal functioneren als je het “benodigde” erin stopt, koolhydraten, eiwitten en vetten en micronutriënten (vitaminen, mineralen en vezels). Alsook de leefstijl elementen moeten in balans zijn. Het is één geheel. Als je bewust bent van de invloed van het wat, hoe, waar en wanneer van je voeding, kan je bewuster keuzes maken dat direct invloed heeft op je gezondheid, zij het lichamelijk, psychisch en/of mentaal. 

Doelgroepen

Voor bedrijven | Vitaliteit voor je mensen

Groepstrainingen tot 8 personen.
Een dag microtraining van 3,5 uur. 
Online platform 30 dagen daaropvolgend om de kennis te borgen!

Voor indivitu | Vitaliteit voor jezelf

Groepstrainingen tot 8 personen.
Een dag microtraining van 3,5 uur. 
Online platform 30 dagen daaropvolgend om de kennis te borgen!

Data te bepalen met groep! Meld je aan voor de intresse lijst!

Data & Locatie

Bedrijven; voor bedrijven wordt data naar wens besproken. 

Locatie is in-company en wordt gehouden met c.a. 8 deelnemers.

Particulier / individu; data voor particulieren wordt vastgesteld zodra er voldoende aanmeldingen zijn.  

Locatie; Eindhoven of op een andere locatie mits er genoeg aanmeldingen zijn. Minimaal 5 aanmeldingen voor een locatie bij u in de buurt. 

Intresse Effectief vitaal Microtraining!

Vul onderstaande formulier in voor de EFFECTIEF VITAAL MODULE 1 BEWUSTWORDING microtraining, wij nemen z.s.m. contact met u op.

Ik ben een:
BedrijfIndividu

Kosten

Bedrijven; Een prijs wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid medewerks, de prijzen kunnen per groep op v.a. € 1800.00 

Particulier / individu; Een Effectief Vitaal training kost € 395.00 inclusief de workshop van 3,5 uur en 30 dagen online toegang tot de Microtraining platform on de kennis te borgen. 

MODULE 2 -8 | In overleg en na behoefte bepaalt.