Algemeen

Terugblik na 8 jaar

Vandaag 8 jaar bestaan ... een terugblik

Precies vandaag, 8 jaar geleden heb ik de stap genomen om mijn bedrijf/praktijk Cellulair in Balans te starten. Als ik nu terugblik dan heb ik nog steeds niet mijn doel en slogan “ Dedicated to empower you!” volledig uitgedragen zoals ik dat zou willen. 

Ik heb zeker al een rol kunnen spelen in de levens van mensen die zich niet goed voelde en langdurige klachten hadden. Dankzij mijn Orthomoleculaire en Epigenetica kennis is er heel vaak een verbetering geweest en soms een enorme ommezwaai gekomen.  Dat zijn van die YESSS momenten waar je zo dankbaar bent voor je kennis en vooral omdat het de nodige positieve impact opleverde bij deze individu.

Daarnaast heb ik veel van deze belangrijke kennis en “best practices” in een bijzondere training gestopt (een didactisch model genaamd Microtraining) en daaruit is Effectief Vitaal gekomen. Dit is een online/klassikaal training dat op een praktische manier bewustwording verhoogt van jouw invloed op je eigen gezondheid, met de focus op health 101, stress 101 en preventie 101. Iets waar ik erg trots op ben.

Niet meer actief, maar ik heb meer dan 5 jaar lang op de Davinci College onderdeel van de Trainer Coach en Leefstijl adviseur, de Gewichtsconsulent en Orthomoleculair Consult opleiding mogen verzorgen.  Overdragen van kennis is wel een passie en ik hoop dat er weer dit soort initiatieven komen.

Uiteraard heb ik met de Stoppen Met Roken Coaching voor Medipro al vele mogen begeleiden in dit proces, vele met succes en vooral enorm veel plezier. Het is zo bijzonder om deze ‘life style change’ van dichtbij te mogen meemaken.

Dus de vraag is dan, maar waarom is het niet gelukt om mijn doel te bereiken. Dat zijn van die vragen die iets meer nadenken vergt.  Zoals Brené Brown zegt door onze kwetsbaarheid te tonen is het moment dat wij ons open stellen aan andere.  Dat is niet altijd makkelijk mag ik bekennen.

Wij maken allemaal van alles mee in ons zakelijk maar zeker ook ons prive leven.  Ik vind professionaliteit altijd wel belangrijk, maar merk dat je niet in dit vakgebied (gezondheidzorg) een vaste lijn hebt hierin. Mijn prive leven heeft een bepalende rol gespeelt in mijn zakelijke leven.  En sinds kort zijn er positieve veranderingen geweest.  Je gaat soms door diepe dalen, en als je eenmaal een licht aan het eind van de tunnel hebt, dan veranderd er mentaal en fysiek dingen in je. Ik heb dit zo bewust mogen ervaren met onze woningmarkt tekorten. Heel bijzonder als er eenmaal na moeilijke tijden uitkomst is wat een enorme verlichting maar juist ook mentale verheldering dit geeft. Is dit een excuse, nee, een bewustwording van de obstakels.

Naast ieders ervaring met dit Corona Pandemie gaat het leven door. Wij hebben voor vele nieuwe omstandigheden gestaan, dat mentaal en fysiek impact hebben gehad. 

Daarom het is tijd, tijd om te delen.  Kennis te delen met elkaar.  Ons lichamelijke en mentale status heeft zoveel impact op onze gezondheid. Het is goed om bewust hiervan te zijn. Ik wil graag delen wat ik inmiddels weet/heb mogen leren en vooral gaan luisteren waar er behoefte aan is.

In september wil ik bewustwording als thema voordragen. Iedere vrijdag zal ik een bijdrage leveren hierin.  Let’s connect and communicate met als doel een dialoog dat een positieve bijdragen levert aan jou en mijn leven.

 

Be kind to yourself!

Met warme en positieve groet,

Chantel